Interpretació històrica i aprofundiment en instrument originals

Versatilitat, revalorització del patrimoni musical ibèric i veracitat historicista a les interpretacions

Nascuda el 2006, en el si del Festival de Músiques de Torroella, l'Acadèmia 1750 està formada per músics que són membres de coneguts projectes orquestrals internacionals amb un interès comú per la interpretació històrica i per aprofundir en el camp dels instruments originals.

L'Acadèmia 1750 ha desenvolupat projectes al costat de destacades personalitats del món de la interpretació amb criteris històrics com Ottavio Dantone (Juditha Triumphans), Alfredo Bernardini (L'Sturm und Drang o la gènesi del romanticisme germànic), Paul Goodwin (Una Gala Haendel), Enrico Onofri (L’íncauto amante), Massimo Spadano (Lamentatione) i ha treballat amb destacades solistes vocals com Isabel Rey, Núria Rial, Emanuela Galli, Gemma Coma-Alabert, Lola Casariego, Monica Piccinini, Maria Josè El Monaco, Marta Infante, María Hinojosa, Núria Rial o Xavier Sabata, entre d'altres.

 

Amb el seu primer CD (un enregistrament en viu de l'oratori Juditha Triumphans realitzat a la ciutat de Lugo el maig de 2008) va obtenir un gran èxit de crítica que es va repetir en el segon dedicat a les Simfonies de Carles Baguer (Columna Música, 2009).

 

La internacionalització de l'Acadèmia 1750 va començar l'octubre del 2006 amb la interpretació de totes les simfonies de compositors catalans al Teatrino di Cort de Nàpols; al setembre de 2009 va interpretar l'oratori Juditha Triumphans a l'església de San Giovanni in Bragora de Venècia, amb motiu de la participació de Catalunya a la Biennale d'Art de Venècia.

 

Els components de l'Acadèmia 1750 són músics especialitzats en el camp de la interpretació històrica i mantenen en comú l'interès per l'aprofundiment en el camp dels instruments originals. Tots ells formen part de coneguts projectes orquestrals com Le Concert des Nations, Les Musiciens du Louvre, Concerto Köln, Al Ayre Español, El Concert Espanyol...

 

L'especial èmfasi donat per l'Acadèmia 1750 a les obres hispàniques de finals del segle XVIII i principis del XIX, la versatilitat en la recerca de la bellesa musical des de diferents òptiques interpretatives i l'afany per dotar de veracitat historicista a totes les seves interpretacions, marquen el seu treball.

 

Entre los hitos de la presente temporada destaca su participación en el festival BAS de Bilbao con el proyecto Lamentatione bajo la dirección de Massimo Spadano y con la soprano María José Moreno o la inauguración del Ciclo Integral de las cantatas de Bach, organizado por Palau de la Música y Auditori de Barcelona, junto al Coro de Cámara del Palau de la Música, dirigido por Josep Vila, con el programa Cantatas para la Ascensión.

acadèmia 1750 · vídeo · castellano 426x240